Uvjeti korištenja

Opći uvjeti

Ulaznica je predmet, informacija ili digitalno dobro koja omogućava ulaz na događanje za koje je kupljena u ovlaštenim kanalima prodaje HNK Hajduka. HNK Hajduk jamči sigurnost sustava i valjanost ulaznica kupljenih isključivo kroz službene kanale prodaje oglašene na našim Internet stranicama.

Sve vrste ulaznica koje HNK Hajduk nudi se koriste na način da prva osoba koja ulaznicu iskoristi ima mogućnost ulaza, osim ako se ne radi o personaliziranim ulaznicama koje su povezane sa imenom i prezimenom pojedinog kupca, kada kupac u svakom trenutku može potvrditi svoj identitet uvidom u javnu ispravu.

Korištenje ulaznice

Kupovinom ulaznice posjetitelj događanja prihvaća uvjete korištenja ulaznice kao i pravila ponašanja na mjestu održavanja događanja ili upute na licu mjesta koje određuju HNK Hajduk, organizator ili mjesto događanja.

Kupovinom ulaznice kupac, odnosno posjetitelj, bezuvjetno prihvaća i sljedeće: ulazak na događanje nije moguć bez posjedovanja ulaznice; ni jedan drugi dokument ili dokaz o kupnji (račun) neće biti prihvaćen kao zamjena za ulaznicu; povrat i zamjena ulaznice nakon kupnje nije moguć; napuštanjem mjesta događanja ulaznica prestaje važiti ukoliko Organizator nije odredio drugačije; zbog nepoštivanja pravila ponašanja i zloupotrebe ulaznice posjetitelj može biti udaljen sa mjesta događanja bez prava na bilo kakvu naknadu; kupac ne smije presavijati, gužvati, računalno manipulirati ili na bilo koji drugi način mijenjati ulaznice otisnute na papiru ili distribuirane elektronskim putem na način da se ošteti ili izmijeni linearni ili 2D kod za automatsku provjeru ispravnosti ulaznice koji se nalazi na ulaznici; HNK Hajduk nije odgovoran za probleme nastale uslijed oštećenja i izmjene linearnog i 2D koda i/ili drugih mehaničkih oštećenja ulaznice nakon kupovine; Kupac je do trenutka ulaza na događaj ulaznice dužan čuvati na sigurnom mjestu i posebno ih čuvati od neovlaštenog kopiranja; HNK Hajduk nije odgovoran za štetu nastalu gubitkom, krađom, krivotvorenjem i neovlaštenim kopiranjem ulaznice – svaka istovjetna kopija ulaznice, bilo da je otisnuta na papiru ili je distribuirana elektronskim putem je pravovaljana tako da će ulaz na događaj biti omogućen isključivo prvoj osobi koja ulaznicu iskoristi, a naknadne reklamacije nisu moguće.

Povrat ulaznice i novčana nadoknada

U slučaju redovnog održavanja događanja, bez obzira na vremenske prilike ili neprilike, jednom kupljenu ulaznicu nije moguće vratiti. Nedolazak kupca na događanje ne može biti osnova za traženje bilo kakve novčane nadoknade. Sve narudžbe i kupovine ulaznica putem Interneta ili direktno na prodanom mjestu su obvezujuće te ne mogu biti otkazane ili naknadno izmijenjene. U slučaju otkazivanja ili promjene datuma održavanja događanja ulaznicu je, uz pristanak organizatora, moguće vratiti uz nadoknadu uplaćenog iznosa umanjenog za troškove kupovine i troškove HNK Hajduk sustava. U tom slučaju uvjeti povrata ulaznice i detaljne upute biti će objavljene na stranicama događanja unutar HNK Hajduk internetske trgovine.

Iznimno, kad se radi o sezonskim ulaznicama – pretplatama, vrijede pravila povrata i/ili nadoknade objavljeni u „Općim uvjetima prodaje i korištenja sezonskih ulaznica – pretplata“.

Opći rok povrata novca u slučaju otkazivanja ili promjene datuma događanja je dva mjeseca od planiranog datuma događanja, osim ako drugačije nije navedeno na stranici događanja na Internet stranicama HNK Hajduk. U slučaju otkazivanja, promjene datuma ili mjesta održavanja događanja ili bilo kakvih drugih promjena vezanih za održavanje događanja od strane Organizatora dodatni troškovi kupca ulaznice (javni prijevoz, hotel i sl.) neće biti nadoknađeni. U slučaju da dođe do promjene cijene ulaznice od strane Organizatora, kao iznos povrata uzima se cijena ispisana na ulaznici u trenutku kupnje.

Reklamacije i korisnička podrška

Sve reklamacije, pritužbe na uslugu i pitanja od strane kupaca potrebno je uputiti na e-mail adresu ulaznice@hajduk.hr. Reklamacije je moguće predati i pismenim putem na adresu HNK Hajduk, 8. Mediteranskih igara 2, 21000 Split.

Ostali uvjeti korištenja ulaznice

Posjetitelj događaja pristaje da kao dio publike bude sniman zvučno i slikovno bez ograničenja. Na događaj je zabranjeno unošenje pića, hrane, boca, limenki, oružja, pirotehničkih sredstava i bilo kojih drugih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost posjetitelja ili su zabranjeni od strane organizatora događaja.

Načini dostave

Print@home

Print@home ulaznice se dostavljaju kupcu putem e-maila na adresu koja je upisana u profilu korisnika. Ulaznice se isporučuju u Adobe PDF formatu i za njihovo pregledavanje je potreban preglednik PDF datoteka kojeg možete naći na ovoj adresi: http://get.adobe.com/reader/. Ukoliko vam obavijest o dostupnosti print@home ulaznica ne stigne u vaš e-mail sandučić u roku od sat vremena od trenutka kupnje, molimo vas da ulaznicu preuzmete direktno sa vašeg korisničkog profila na adresi: https://ulaznice.hajduk.hr/hr/user/profile/.

HNK Hajduk ne odgovara za štetu nastalu krivim upisivanjem e-mail adrese u korisničkom profilu ili zbog nemogućnosti isporuke ulaznice uzrokovane tehničkim problemima sa strane davatelja e-mail usluge. Jednom kada ste print@home ulaznicu uspješno pohranili na svoje računalo, ispišite je na ISO A4 standardnom listu papira. Uz ulaznicu ćete dobiti i račun. Molimo vas da ulaznicu ne izrezujete pošto ulaznica vrijedi isključivo ako je ISO A4 list papira na kojem je ulaznica ispisana neoštećen, nego je umjesto izrezivanja presavijte koristeći oznake na samoj ulaznici. Ulaznicu čuvajte na sigurnom mjestu do dana događanja za kojeg ulaznica vrijedi jer se ulaz na događanje omogućava isključivo prvoj osobi koja kopiju print@home ulaznice iskoristi. Prilikom dolaska na mjesto događanja print@home ulaznicu koristite na isti način kao i tradicionalnu tiskanu ulaznicu ili slijedite upute organizatora. Print@home ulaznice se kao opcija dostave mogu zatražiti samo za određena događanja, za koje je ta mogućnost istaknuta na stranici za odabir načina dostave, a naknada koja se plaća za ovaj način dostave može ovisiti o mjestu održavanja događanja ili o poslovnoj odluci HNK Hajduk-a.

Preuzimanje pretplatničke kartice

Preuzimanje pretplatničke kartice vrši se u Odjelu za članstvo na stadionu Poljud u radnom vremenu Odjela, isključivo uz predočenje osobnog dokumenta i pripadajućeg vaučera koji je korisniku dostupan u korisničkom profilu nakon kupovine na adresi: https://ulaznice.hajduk.hr/hr/user/profile/. Vaučeri se isporučuju u Adobe PDF formatu i za njihovo pregledavanje je potreban preglednik PDF datoteka kojeg možete naći na ovoj adresi: http://get.adobe.com/reader/

Jednom kada ste vaučer uspješno pohranili na svoje računalo, ispišite ga na ISO A4 standardnom listu papira. Uz vaučer ćete dobiti i račun. Molimo vas da vaučer ne izrezujete pošto vrijedi isključivo ako je ISO A4 list papira na kojem je vaučer ispisan neoštećen. Vaučer čuvajte na sigurnom mjestu do trenutka zamjene za ulaznicu. Vaučeri se kao opcija dostave mogu zatražiti samo za određena događanja, za koje je ta mogućnost istaknuta na stranici za odabir načina dostave.

 

Dostava poštom

Dostava poštom na kućnu adresu vrijedi isključivo za pretplatničke kartice sezonskih ulaznica. HNK Hajduk jamči obradu on-line kupnje te slanje pretplatničke kartice u roku od maksimalno 3 radna dana Odjela za članstvo. HNK Hajduk ne odgovara za štetu nastalu krivnjom dostavljačke firme (kašnjenje pošiljke, gubitak pošiljke i sl.). Rizik kasne kupnje i nedolazak pretplatničke kartice na kućnu adresu do trenutka održavanja utakmice preuzima sam kupac.
 

Načini plaćanja

Kreditnom karticom u webshopu

Za sva događanja u našoj Internet trgovini moguće je kupovati ulaznice kreditnim karticama. Za plaćanje u našoj Internet trgovini koristimo CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pritom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka, uz valjanost same kartice, dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unapređuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u hrvatskoj valuti (Kuna). Za kupce iz inozemstva prilikom terećenja vaše kreditne kartice, iznos u kunama prikazan na Internet trgovini će se konvertirati u vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičnih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj Internet trgovini.

Zaštita osobnih podataka

Vaši osobni podaci su zaštićeni te neće biti dani na uvid trećim osobama. Vaši osobni podaci čuvaju se samo kako bi se olakšao proces narudžbi.

Cookies

Cookies su informacije pohranjene na vašem računalu, a koji služe boljoj funkcionalnosti HNK Hajduk portala. U standardnoj postavci, vaše računalo prihvaća cookies-e, a ukoliko ih želite isključiti, više vam neće biti dostupne opcije poput brzog odabira jednim klikom ili personalizirane početne stranice. HNK Hajduk ne koristi cookies za pohranu osobnih podataka, stoga je vaša privatnost uvijek zagarantirana.

E-Mail

HNK Hajduk koristi vašu e-mail adresu primarno u postupku naručivanja ulaznica. Otkazivanja, odgađanja i ostale važne obavijesti o događajima proslijedit ćemo vam e-mailom kao i obavijesti te dodatne ponude organizatora vezane isključivo za događaje za koje ste kupili ulaznice. U slučaju da takve obavijesti ne želite primati, molimo vas da koristite unsubscribe opciju u samom emailu. Nadalje, emailom ćemo vas obavijestiti važnim poboljšanjima naše Internet stranice / webshopa / postupka kupovine ili u slučaju bitnijih izmjena uvjeta korištenja naše Internet stranice. U svakom slučaju, HNK Hajduk ne šalje neželjene reklamne poruke putem e-maila niti vašu e-mail adresu dijeli sa trećim osobama.

Ugovor

Naš online servis podrazumijeva sporazumno korištenje i čuvanja vaših podataka. Sve izmjene u našem poslovanju, koje se odnose na privatnost i zaštitu podataka, bit će objavljene na našoj Internet stranici.

Privola za korištenje osobnih podataka

Kupnjom ulaznice za događanje suglasan sam da HNK Hajduk š.d.d., OIB 04785516590, odnosno ovlaštene osobe ispred Društva, (dalje u tekstu HNK Hajduk) kao prodavatelj koji ulaznice prodaje u ime i za račun organizatora može koristiti/obrađivati moje osobne podatke prema sljedećem:

Podaci koje HNK Hajduk prikuplja i obrađuje u svrhu prodaje ulaznica koje ima u svojoj ponudi, na temelju privole kupca/pretplatnika su sljedeći: ime i prezime, datum rođenja, adresa, e-mail adresa, broj telefona, OIB, broj članske iskaznice.

Kupnjom ulaznice potvrđujem kako sam prije prihvaćanja ove suglasnosti upoznat sa sljedećim:

 1. HNK Hajduk kao voditelj obrade prikuplja gore navedene osobne podatke u svrhu omogućavanja pristupa korisničkom sučelju za kupovinu ulaznica u sklopu sustava HNK Hajduk.
 2. Gore navedeni osobni podaci su nužan preduvjet za kupnju ulaznica za događanja koja HNK Hajduk ima u ponudi i prikupljaju se isključivo u tu svrhu.
 3. HNK Hajduk kao voditelj obrade podataka može gore navedene osobne podatke predati: pravnim osobama s kojima ima sklopljene ugovore o obradi podataka (Corvus Pay d.o.o. koji pruža uslugu plaćanja tj. prihvata kreditnih kartica u našem web shopu), organizatoru događanja te ovlaštenim pravnim i fizičkim osobama koji te podatke koriste u svrhu organizacije događanja temeljem svih važećih propisa te Zakona o javnom okupljanju i drugih srodnih zakona kojim se reguliraju obveze Organizatora javnog okupljanja.
 4. HNK Hajduk može gore navedene podatke koristiti u redovnim obradama za potrebe omogućavanja pristupa sustavu prodaje korisnicima, u marketinške svrhe ako je nužno da ispuni obvezu ispred Društva sukladno ugovoru o poslovnoj suradnji sa organizatorom u svrhu izvršavanja preuzetih obveza iz marketinških ugovora i/ili ugovora o poslovnoj suradnji u periodu od početka prodaje do dana održavanja događanja ili dok kupac ne povuče suglasnost za korištenje osobnih podataka.
 5. U svrhu ostvarenja svojih prava na osobne podatke od Voditelja obrade imam pravo zatražiti:
  a. pristup mojim osobnim podacima, 
  b. ispravak ili brisanje mojih osobnih podataka, 
  c. ograničiti obrade koji se odnose na mene, 
  d. uložiti prigovor na obradu takvih podataka, 
  e. pravo na prenosivost podataka,
  f. povlačenje ove suglasnosti (privole) ukoliko povlačenje ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.
 6. U slučaju nepravilnosti zbog kojih je došlo do povrede mojih prava prema važećoj regulativi imam pravo na podnošenje prigovora ovlaštenom tijelu.

Kupac ima pravo povući suglasnost za korištenje podataka u bilo koje svrhe navedene u ovoj privoli. To može učiniti pisanim putem na adresu zastita.podataka@hajduk.hr, a u sadržaju e-maila treba navesti koju suglasnost želi ukinuti.